Blog

Welk infrarood paneel heb ik nodig?

Oct 13, 2023

Welk infrarood paneel heb ik nodig

Welk infrarood paneel heb ik nodig? 1 van de meest gestelde vragen die we krijgen.

Dat het gebruik van infraroodpanelen een kostenefficiënte en milieuvriendelijke manier is om warmte te genereren in jouw huis of kantoor spreekt steeds meer mensen aan. Echter, het is van cruciaal belang om het juiste infrarood verwarmingspaneel te kiezen om te zorgen dat je zoveel mogelijk rendement behaalt om zo je energieverbruik laag te houden zonder in te leveren op comfort. In deze blog proberen we je zo goed mogelijk te helpen met welk infrarood paneel jij nodig hebt. Dit wordt normaal uitgedrukt in watt per m2 of m3. Dit is van een aantal factoren afhankelijk die we eerst verder toelichten.

 

Welke ruimte ga je verwarmen

Verschillende ruimtes hebben verschillende warmte behoeftes

Infrarood verwarming woonkamer Woonkamers zijn vaak de centrale ontmoetingsplaatsen in huis, waar comfort en gezelligheid belangrijk zijn. Als je infrarood panelen als zone verwarming of bijverwarming gebruikt en je de warmte wil concentreren op een plek dan kies je beter voor een enkel paneel met een wat hogere wattage. Wil je een gelijkmatige warmte verdeling dan gebruik je het beste een aantal kleinere infrarood verwarmingspanelen zodat het overal even warm is.

Infrarood verwarming badkamer In badkamers is snel opwarmen cruciaal, vooral tijdens koude ochtenden. Hier kun je infraroodpanelen met een hoger wattage gebruiken, Omdat je in een badkamer vaak weinig of geen kleding aanhebt heb je hier behoefte aan een hogere temperatuur. Het is belangrijk om te kiezen voor modellen met spatwaterdichte eigenschappen om veiligheid te waarborgen. De warmte moet snel voelbaar zijn om comfortabel gebruik van de badkamer mogelijk te maken. Speciaal voor badkamers hebben wij slimme infrarood spiegels voor boven de wastafel zoals deze badkamer spiegel.

 

 Welk infrarood paneel heb ik nodig

Shop hier dit infrarood paneel.

 

Infrarood verwarming slaapkamer In slaapkamers is een veel lagere warmtebehoefte hier kan je dus ook een lager wattage per m2 aanhouden. In een slaapkamer hoeft het paneel ook niet de hele nacht aan te staan. Als je een slim infrarood paneel kiest dat kan programmeren zorg je ervoor dat het op de tijden dat je opstaat en naar bed gaat de gewenste temperatuur heeft.

Infrarood verwarming kantoor Kantoorruimtes kunnen variëren in indeling, maar over het algemeen is een comfortabele werktemperatuur essentieel. Hier kun je infrarood panelen met verschillende straling bereiken overwegen, afhankelijk van de gewenste warmteverdeling. Concentreer de warmte rond werkplekken voor individueel comfort of zorg voor een gelijkmatige verwarming in gemeenschappelijke gebieden.

 

De isolatiewaarde

Het isolatieniveau van een ruimte bepaald ook voor een groot deel welk infrarood paneel je nodig hebt. Logischer wijs hoe slechter de isolatie hoe hoger het benodigde vermogen. Een appartement heeft van nature al veel minder warmteverlies als een hoekwoning en een rijtjeswoning is makkelijker te isoleren als een vrijstaande woning. Ben je er niet zeker van hoe goed of slecht jouw woning geïsoleerd is dan kan je hier zelf een isolatie check uitvoeren.

 

Persoonlijke warmtebehoefte

Dit heeft ook nog invloed op welk infrarood paneel het beste bij jou past. De een is een koukleum die nog in juli met een dekentje op de bank zit terwijl een ander in een korte broek loopt in november. Heb jij het graag wat warmer ga dan voor een infrarood verwarming met een hoger wattage of gebruik meer infrarode verwarmingspanelen. Zodat het voor jou comfortabel warm is.

 

Gelijkmatige warmteverdeling of geconcentreerde warmte

Gebruik je een infrarood paneel als bijverwarming of zone verwarming dan wil je de warmte concentreren bijvoorbeeld een zithoek of werkplek. Dan komt een groter paneel beter tot zijn recht. Omdat het verwarmingspaneel infrarood warmte naar voren uitstraalt kan je deze eenvoudig richten op de plek waar je de warmte wil hebben Wil je echter de ruimte gelijkmatig verwarmen dan is het efficiënter om meerdere panelen met een lager wattage te verdelen over strategische plekken. Zodat je het meeste rendement haalt uit de infraroodpanelen.

 

Welk infrarood paneel heb je nu nodig.

Nu je begrijpt welke factoren allemaal meespelen in het bepalen welk infrarood paneel het beste in jouw situatie past en van het benodigde vermogen om efficiënt te kunnen verwarmen met infrarood panelen. Hebben we hier onder een grafiek met daarin voor elk type ruimte een tussenliggend gemiddelde voor het benodigd vermogen per vierkante meter uitgaande van een plafond hoogte van 2.70. Helemaal links gaan we uit van het alle gunstigste geval een nieuwbouwappartement met hoogwaardige isolatie en helemaal rechts een vrijstaande woning met normale isolatie.

 

Welk infrarood paneel heb ik nodig 

 

Omdat al onze infraroodpanelen thermostaat gestuurd zijn raden we altijd aan om voor een beetje overcapaciteit te kiezen.

Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer zijn de glazen of spiegel infrarood panelen geschikt deze zijn IPX3 spatwater dicht.

Ben je er uit welk infrarood paneel het meest geschikt voor jouw situatie zijn. Bestel dan meteen hier zodat jij direct van aangename infrarood warmte kan genieten.

Ben je er nog niet helemaal uit twijfel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten verwarming voor verdere uitleg.