Blog

Wat is de beste infrarood verwarming?

Nov 19, 2023

Wat is de beste infraroodverwarming

Wat is de beste infrarood verwarming? 

Infrarood panelen winnen snel aan populariteit vanwege hun energiezuinigheid en effectiviteit in het verwarmen van verschillende ruimtes. De vraag wat is de beste infrarood verwarming beantwoorden is niet zo eenvoudig als het lijkt. Dit verschilt namelijk per situatie. Dit is hetzelfde als de vraag wat is de beste auto. Dat kan voor de ene persoon een snelle sportauto zijn, maar voor iemand met een groot gezin is dit waarschijnlijk een praktische stationwagen. Dus we willen niet alleen weten wat is de beste infrarood verwarming, maar vooral: Wat is de beste infrarood verwarming voor jou? Dan zijn er een aantal vragen om te beantwoorden om het geschikte infrarood verwarmingspaneel voor jou te vinden.

 

Welke ruimte ga je verwarmen.

Elke ruimte wordt namelijk anders gebruikt. Omdat infrarode verwarmingspanelen veel gerichter en efficiënter kunnen verwarmen dan conventionele verwarmingen. Een werkkamer of woonkamer wordt voor een lange tijd gebruikt, maar hier zit je wel vaak stil op dezelfde plek. Dan heb je net hier behoefte aan extra comfort. In een keuken of hobbyruimte ben je vaak wat meer in de weer dan wil je de warmte net gelijkmatig verdelen over de hele ruimte. In een badkamer heb je te maken met verschillende zones van 0 t/m3 hiermee dien je rekening mee te houden als je een infrarood verwarmingspaneel installeert. Dan beantwoordt dit de vraag wat is de beste infrarood verwarming. Daarom bieden wij een aantal infraroodpanelen aan die IPX3 spatwater bestendig zijn en hierdoor ook geschikt zijn voor zone 3 van de badkamer. Voor meer informatie over de verschillende zones in een badkamer klik hier.

de beste infraroodverwarming 

 

Bekijk hier de beste infrarood verwarming van Höffmar

 

Bij, zone of hoofdverwarming

Verwarmen met infrarood kan op verschillende manieren gebruik je infrarood paneel als bijverwarming of is je hoofdverwarming een verwarmingspaneel infrarood verwarmt namelijk op een andere manier dan een radiator. In plaats van de lucht te verwarmen verwarmt een infrarood verwarmingspaneel objecten en personen hierdoor is het in de buurt van het paneel snel warm, maar om een grotere ruimte geheel op te warmen wordt de warmte door objecten opgenomen en stralen deze de warmte weer uit en zo wordt de ruimte verwarmt. Ga je voor de laatste optie en gebruik je infrarood als hoofdverwarming dan kan je beter voor meerdere infraroodpanelen kiezen zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. De beste optie zou dan ons glazen 720 watt infrarood paneel zijn. Omdat deze van glas is houdt deze zelf ook de warmte vast en kan deze makkelijker de gehele ruimte op temperatuur houden. Als bij verwarming is dit paneel ook uitermate geschikt, maar omdat dit infrarood paneel enkel los neergezet of aan de wand gemonteerd kan worden en als bij verwarming of zone verarming ook vaker voor plafond montage gekozen wordt is dit paneel misschien het antwoord op wat is de beste infrarood verwarming voor jou. En kies je liever een wit koolstof kristal infrarood verwarmingspaneel wat onopvallend aan wand of plafond gemonteerd kan worden.

 

Wat is de beste infrarood verwarming

Bekijk hier infrarood verwarming van glas

 

Bediening en opties

Wat is de beste infrarood verwarming hangt ook af van het gebruikersgemak. Een van de belangrijkste redenen waarom infraroodpanelen zo efficiënt zijn is niet omdat ze energiezuinig zijn want dat valt namelijk niet het geval. Een infrarood verwarmingspaneel kan heel gericht worden ingezet om op bepaalde tijden en plaatsen alleen te verwarmen wanneer dat nodig is. Elk infrarood paneel kan individueel aangestuurd en ingesteld worden in plaats van bediening via een centrale thermostaat. Hiervoor Heeft een goed infrarood verwarmingspaneel wel een aantal opties nodig. Om te beginnen heeft elk infrarood paneel een aparte thermostaat nodig. Zo kan je op elke plek de gewenste temperatuur bereiken. Nog belangrijker is een slim paneel dat via een app te bedienen en programmeren is. Hier is de echte winst te behalen nu kun je per paneel programmeren wanneer deze aan staan. Zo kan je de badkamer voorverwarmen voor als je opstaat en naar bed gaat, maar voor de rest verspil je hier geen energie. Gebruik je de panelen niet op gezette tijden dan bedien je ze eenvoudig vanaf je telefoon. Weet je dat je over een half uurtje thuiskomt en gaat koken dan zet je alvast het infraroodverwarmingspaneel in de keuken aan via je telefoon. Zo kan je helemaal naar jouw persoonlijke voorkeur en behoeftes verwarmen en op de meeste efficiënte manier verwarmen.

 

Naar onze mening is dit het belangrijkste om optimaal te kunnen profiteren van infraroodpanelen en is dit het belangrijkste kenmerk om te bepalen wat is de beste infrarood verwarming. Bij Höffmayr doen we niet aan lage vanaf prijzen met kale panelen waar uiteindelijk nog allerlei accessoires bij aangeschaft moeten worden voor dat deze uiteindelijk gebruikt kunnen worden. In plaats van mensen te lokken met lage vanaf prijzen terwijl het totaalbedrag uiteindelijk hoger uitvalt in vergelijking met een compleet slim infrarood verwarmingspaneel. Bieden wij kwalitatieve infraroodpanelen aan die voorzien zijn van ingebouwd bedieningspaneel met inklapbaar, scherm, wifi, ingebouwde thermostaat, afstandsbediening en gratis app. Hierdoor is het monteren en instaleren een kwestie van plug and play.

 

Conclusie wat is de beste infrarood verwarming

Naar onze menig is dat een slim infrarood verwarmingspaneel alleen hiermee kan je efficiënt en gericht verwarmen en besparen op je stookkosten en erop vooruit gaan in comfort. Wat is de berste infrarood verwarming is afhankelijk van hoe en waar je gaat verwarmen met infrarood. Een enkel infrarood paneel aanwijzen als de beste zou erg kort door de bocht zijn, maar zodra je weet welke eigenschappen het beste bij jou situatie passen is de keuze snel gemaakt. Om te zien welke opties wij allemaal aanbieden klik hier voor de slimme infraroodpanelen van Höffmayr