Handig om te weten

Wat is de beste positie voor een infrarood paneel

Het infrarood paneel kan horizontaal of verticaal geplaatst worden.

Wand montage

Je kan de panelen op de grond zetten, maar over het algemeen is het aan te raden de panelen ongeveer 1 meter van de grond op te hangen, dan zullen ze de warmte het beste verdelen. Maar het is niet erg als dit niet mogelijk is of esthetisch niet wenselijk.

Obstakels vermijden

Plaats het infraroodpaneel zo dat het niet wordt geblokkeerd door meubels of andere obstakels. Een infrarood paneel kan niet zoals een radiator achter een bank of dik gordijn staan of hangen, dit zal de stralingswarmte blokkeren en werking ernstig beperken. Zorg ook dat het infrarood paneel de richting uitstraalt die je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld richting de zithoek of je werkplek.

Plafond montage

Als de panelen op de juiste posities geplaatst worden aan het plafond zorgt dit voor een goede spreiding en warmte verdeling. Houd er wel rekening mee dat bij een lage plafondhoogte je hoofd erg warm aan kan voelen en je benen niet als je onder een infrarood paneel staat. Hang je het infrarood paneel boven een tafel dan blokkeert de tafel de warmte naar je benen onder de tafel. Boven de bank is plafondmontage een goede optie als er geen geschikte plek is voor wandmontage.

Positie

Plaats de panelen op strategische plekken waar extra warmte gewenst is. Gebruik je infrarood als zone of bijverwarming, dan kan het beter zijn om een paneel met meer vermogen gericht te laten verwarmen. Gebruik je infrarood als hoofdverwarming zorg dan ook voor een goede warmte spreiding. Dan kan het beter zijn meerdere panelen over de ruimte te verdelen voor een gelijkmatige warmte verdeling.