Handig om te weten

Kan ik op mijn stookkosten besparen met infrarood panelen

Dit is in de meeste gevallen zeker mogelijk. Afhankelijk van jouw situatie kan je ervoor kiezen bepaalde ruimtes met een infrarood paneel te verwarmen of deze als bijverwarming of zone verwarming te gebruiken zodat de thermostaat een paar graden lager kan en je aanzienlijk minder gas gebruikt.

Omdat elk Infrarood paneel over een aparte thermostaat beschikt en via de app programmeerbaar is. Kan je elke paneel individueel aansturen zodat de ruimtes enkel verwarmd worden wanneer en hoe jij dit nodig vindt. Dit is een veel efficiëntere manier in plaats van een centrale thermostaat in de woonkamer voor een hele woning. Zeker als je maar lokaal wilt verwarmen in een kamer.

Omdat Infrarood panelen elektrisch zijn is het zeker in combinatie met zonnepanelen erg rendabel om infraroodpanelen hebben een relatief lage aanschafwaarde vergeleken met andere verwarmingssystemen en omdat infrarood panelen enkel ingestoken hoeven te worden zijn er normaal geen tot weinig installatie werkzaamheden nodig. Bovendien zijn infraroodpanelen onderhoudsvrij na de aanschaf zullen er geen terugkerende kosten zijn om de installatie te onderhouden.