Handig om te weten

Berekening welke en hoeveel infraroodpanelen je nodig hebt voor jouw ruimte

Er zijn veel factoren die bepalen welk paneel het meest geschikt en hoeveel vermogen er nodig is, een aantal van deze factoren zijn.

Het type woning een appartement heeft minder warmteverlies dan een vrijstaande woning. De isolatie waarde van de woning. De hoogte van de plafonds hoe hoger de plafonds hoe meer vermogen nodig is. Hoe de panelen geplaatst en verdeeld kunnen worden, 3 panelen van 770 Watt zorgen voor een betere warmte verdeling als 2 van 1200 Watt. Ook belangrijk is het om te kijken naar het type ruimte in de badkamer is een hogere temperatuur wenselijk als in een slaapkamer en het verschilt natuurlijk per persoon wat als aangenaam warm wordt ervaren.

We hebben voor elk type ruimte een tussenliggend gemiddelde voor het benodigd vermogen per vierkante meter uitgaande van een plafond hoogte van 2.70.

Omdat al onze infraroodpanelen thermostaat gestuurd zijn raden we altijd aan om voor een beetje overcapaciteit te kiezen.

Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer zijn de glazen of spiegel infrarood panelen geschikt deze zijn IPX3 spatwater dicht.