Blog

Belangrijkste tips over de slaapkamer verwarmen met infrarood

Sep 15, 2023

tips over slaapkamer verwarmen met infrarood

Heb je gedacht over infrarood te kopen voor op de slaapkamer om het heerlijk warm te maken, maar weet je niet met welke informatie je rekening moet houden? Lees dan deze blog over de slaapkamer verwarmen met infrarood. In deze blog behandelen we namelijk, alle informatie die nodig is voor de slaapkamer te verwarmen met infrarood. Het hebben van een infraroodverwarming op je slaapkamer zorgt ervoor dat je altijd de ideale temperatuur hebt. Zelfs in de herfst, winter en het voorjaar. Iedere dag van het jaar kan je zo genieten van een heerlijke nachtrust. Heel veel mensen blijken namelijk, last te hebben van een te koude slaapkamer. Voordat de verwarming je slaapkamer op de juiste temperatuur heeft voor het slapen gaan ben je vaak te lang aan het wachten en dien je toch te slapen in een koude ruimte. Daarom dat een elektrische verwarming jouw kan helpen om de slaapkamer te verwarmen met infrarood. Nieuwsgierig naar de diverse opties bekijk dan de shop van Hoffmayr voor alle verwarmingsoplossingen.

 

Infrarood op de slaapkamer

Je kent het vast wel de kou tijdens het opstaan in de ochtend. Ook dit kan opgelost worden met de slaapkamer te verwarmen met infrarood. Zo hoef je niet meer met veel moeit in de kou op te staan uit een lekker warm bed. Een infraroodpaneel is elektrisch verwarmen. Dit maakt het ook een erg simpele oplossing. Je stopt namelijk de stekker in het stopcontact of sluit het paneel direct aan en het paneel doet de rest. De panelen worden vervolgens warm en stralen deze hitte uit. Op deze manier wordt de gewenste ruimte direct en snel verwarmt en koelt deze niet snel weer af. In dit geval dus ideaal voor de slaapkamer te verwarmen met een infrarood paneel. De locatie van het paneel kunt u zelf kiezen. De panelen kunnen aan het plafond, maar ook aan de wand van de slaapkamer. Tevens zijn de panelen te kiezen na smaak betreft de uitstraling van het paneel. Op deze manier geeft het een strak design naar wens. Bekijk hier 1 van onze infrarood panelen.

 

Slaapkamer verwarmen met infrarood

De voordelen van de slaapkamer te verwarmen met infrarood zijn efficiëntie, gezonde warmte, snelle opwarming en eenvoudige installatie. Deze vier voordelen zijn vaak de belangrijkste voor de mensen. Het hebben van een infraroodverwarming zorgt er namelijk voor dat er geen warmte wordt verloren aan de lucht, omdat de infrarood direct de slaapkamer verwarmt en de objecten die in de slaapkamer staan. Dit betekent dat er minder energie wordt verbruikt voor dezelfde temperatuur te bereiken die gewenst is. Bekijk hiervoor ook de blog van "Hoeveel watt infrarood paneel heb ik nodig". Verder is de warmte van een infrarood paneel gezond, omdat de circulatie van de lucht in de slaapkamer wordt geminimaliseerd. Dit houdt in dat een slaapkamer verwarmen met infrarood gezonder en beter is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Ook is infrarood bacteriedodend en schimmelwerend. Tevens wordt de stof verspreiding hierdoor ook vermindert. De snelle opwarming is een voordeel, omdat je zo niet lang hoeft te wachten voordat de slaapkamer comfortabel warm is, zelfs op de koudste dagen van het jaar. Tot slot is er geen uitgebreide verbouwing nodig voor een infrarood paneel op de slaapkamer. De panelen zijn namelijk makkelijk te installeren wat extra kosteneffectief is.

slaapkamer verwarmen met infrarood

Shop dit infrarood paneel hier

 

Hoe een infraroodverwarming installeren op de slaapkamer?

Zoals eerder benoemd is het installeren van een infraroodverwarming niet moeilijk en kan het gemakkelijk gedaan worden. Vandaar dat we je meenemen in hoe je een infraroodverwarming installeert op de slaapkamer. De slaapkamer verwarmen met een infraroodverwarming kan in enkele stappen gedaan zijn. Zo kiest u natuurlijk eerst het juiste paneel voor de slaapkamer. Er zijn namelijk diverse maten en vermogens die de panelen kunnen hebben. Heeft u hierover vragen neem dan contact op met Hoffmayr of bekijk de webshop. Vervolgens bepaal je de locatie van de verwarming is dit tegen het plafond of tegen de muur. Deze bepaal je op voorkeur en strategisch, zodat de warmte wel gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. Verder dient u het paneel aan te sluiten volgens de instructies of door een professional, zodat de bedrading veilig en volgens de voorschriften uitgevoerd worden. Tot slot bedient u de infrarood via een thermostaat.

 

Is infraroodverwarming beter voor je nachtrust?

Een slaapkamer verwarmen met een infraroodverwarming is beter voor je nachtrust. Dit komt doordat infrarood verwarmingen geen effect hebben op de luchtvochtigheid en de lucht niet wordt opgewarmd, maar juist de objecten en personen in de kamer. Op deze manier wordt er een droge lucht gestimuleerd waardoor er geen verlies van warmte ontstaat en er geen stof door de lucht dwarrelt. Zo is de binnenlucht een stuk gezonder dan normaal met een andere verwarming. Door de warmte van de infrarood en de gezondere warme lucht kan je beter slapen en is het dus goed voor een gezondere nachtrust.

 

Is een infraroodverwarming milieuvriendelijk?

In een tijd waarin we steeds meer nadenken over milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is infraroodverwarming een interessante optie om te overwegen. Infraroodverwarming kan inderdaad als milieuvriendelijk worden beschouwd, maar niet noodzakelijkerwijs vanwege zijn energiezuinigheid in vergelijking met andere verwarmingssystemen, zoals gasverwarming of warmtepompen.

Wat infraroodverwarming onderscheidt, is het vermogen om de warmte heel gericht te plaatsen. In plaats van het hele huis te verwarmen, kunnen infraroodpanelen individueel worden geprogrammeerd en bediend. Dit betekent dat je de warmte kunt concentreren waar je het nodig hebt, zoals boven je bed in de slaapkamer of bij de bank terwijl je tv kijkt in de woonkamer. Hierdoor kun je de thermostaat lager zetten en tegelijkertijd comfortabel blijven.

Een ander voordeel is dat infraroodverwarming kan worden geïntegreerd met zonnepanelen, waardoor de impact op je energierekening verder kan worden verminderd. Dit maakt infraroodverwarming een duurzame optie voor diegenen die streven naar een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Kortom, infraroodverwarming is misschien niet per se energiezuiniger dan andere verwarmingssystemen, maar het biedt wel de mogelijkheid om warmte op een zeer efficiënte en gerichte manier te gebruiken, wat het tot een aantrekkelijke keuze maakt voor mensen die milieubewust willen verwarmen.

 

Slaapkamer verwarmen met infrarood in overweging?

Overweeg je nu een infraroodverwarming aan te schaffen voor de slaapkamer? Dan weet je nu alle voordelen en belangrijke informatie over de infrarood panelen. Het biedt namelijk, efficiëntie en gemak, maar het is ook milieuvriendelijk, gezond, comfortabel en kosten efficiënt. Dus je slaapkamer verwarmen met een infrarood is zeker de overweging waard. Nog meer vragen? Neem contact op met Hoffmayr voor het beste advies.